Uniunea Energetică Europeană, o vulnerabilitate pentru consumatorul român

Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu susţine că posibila creştere a preţurilor la electricitate sau gaze, odată cu realizarea noii Uniuni Energetice europene, va conduce la vulnerabilitatea consumarului român.

Adăugat: 7 Aprilie 2015
Ultima actualizare:7 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Razvan Nicolescu, fostul ministru al Energiei
trimite pe mail

Consumatorii români riscă să rămână vulnerabili în faţa unei posibile creşteri a preţurilor la electricitate sau gaze, odată cu realizarea noii Uniuni Energetice europene, proiect prioritar al Comisiei Europene pentru perioada 2014-2019.

Avertismentul a fost lansat de fostul ministru al energiei Răzvan Nicolescu, la o dezbatere organizată de Biroul de Informare al Parlamentului European.

El a spus că ar fi de dorit ca autorităţile de la Bucureşti să se implice mai mult pentru legiferarea conceptului de consumator vulnerabil la nivel european.

"Odată creată această piaţă unică funcţională se va produce şi o punere în comun a resurselor, coroborată cu o apropiere a preţurilor, în timp ce, probabli, va rămâne o diferenţă importantă de venituri. Din acest motiv, cred că unul dintre lucrurile pe care România trebuie să le susţină cu foarte multă tărie este definirea unui concept de consumator vulnerabil la nivel european", a spus Nicolescu.

La aceeaşi dezbatere unii europarlamentari români au atras atenţia că ţara noastră este foarte puţin activă în proiectul privind uniunea energetică.

Iniţiativa a apărut în contextul în care conflictul din Ucraina a dovedit că aprovizionarea cu energie este una dintre principalele provocări cu care se confruntă Europa astăzi, informează redactorul RRA

   


Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza