Ungureanu: Trecerea STS la Ministerul de Interne este neconstituţională

Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, consideră că proiectul de lege al USL privind trecerea STS la Ministerul de Interne este neconstituţional.

Adăugat: 3 Februarie 2014
Ultima actualizare:3 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul Forţei Civice afirmă, într-un comunicat remis presei, luni, că USL vrea să aibă "un argat politic la conducerea STS-ului".

"USL vrea cu orice preţ să pună un argat politic la conducerea STS-ului. Proiectul de lege al USL, privind trecerea STS la MAI, este neconstituţional. Simt o nelinişte apăsătoare, acum în an electoral. Ponta este convins că STS îi va aduce voturi dacă îşi plantează un om la conducerea instituţiei care are în subordine toată infrastructură de comunicaţii şi informatică pentru procesele electorale", se arată în comunicat.

Ungureanu susţine că, potrivit Constituţiei, CSAT este instituţia care organizează şi coordonează STS.

"Proiectul de lege este pregătit de mult. Este o obsesie politică veche a PSD-ului de a-şi numi oamenii de partid în fruntea acestei instituţii. Anul 2014 este crucial. Mizele sunt mari. CSAT, potrivit Constituţiei României, este instituţia care organizează şi coordonează STS. Conform legii 92/1996, rolul Parlamentului României se limitează doar la controlul activităţii acestei instituţii, prin comisiile specializate", mai arată Mihai Răzvan Ungureanu.

Proiectul de modificare a Constituţiei, neconstituţional

Referindu-se la proiectul de modificare a Constituţiei, liderul Partidului Forţa Civică, susţine că proiectul de modificare a Constituţiei este nul, iar raportul Comisiei de la Veneţia va conţine multe critici, de care, însă, USL nu va ţine cont. 

"Dacă USL-iştii sunt de părere că reprezentanţii Comisiei vor trimite un raport în trei zile, aşa cum înţelege USL să pună la punct un proiect de revizuire a Constituţiei, se înşală! De reuşita acestui referendum depindea candidatura lui Antonescu la prezidenţiale", se arată în document.

"Preşedintele ţării va avea mai mult un rol decorativ, iar Parlamentul va deveni o supraputere în stat. CCR nu va mai avea control de constituţionalitate asupra tuturor hotărârilor senatorilor şi deputaţilor, iar Parlamentul îşi va permite să intre peste autoritatea judecătorilor şi procurorilor, stabilind comisii de anchetă pentru oricine, mai precizează Mihai Răzvan Ungureanu", într-un comunicat de presă.

"În loc de progres, Romania face mulţi paşi inapoi”, mai scrie fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu într-un comunicat de presă.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Amalia Bojescu
Adăugat:
3 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza