Ungureanu: Nu mi-am spus ultimul cuvânt

În urma căderii guvernului său, premierul Mihai Răzvan Ungureanu s-a declarat onorat că a condus Guvernul chiar şi pentru cele 78 de zile, adăugând că nu "şi-a spus ultimul cuvânt".

Adăugat: 27 Aprilie 2012
Ultima actualizare:27 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat vineri, după adoptarea moţiunii de cenzură, că a fost onorat să conducă Guvernul şi se bucură că într-un răstimp atât de scurt acesta a reuşit să facă ceea ce trebuie pentru ţară.

"Aceasta este democraţia şi trebuie să înţelegem toate formele ei. Am fost onorat să conduc un asemenea guvern. Sunt mândru de miniştri care au fost alături de mine în Cabinet. Mă bucur împreună cu ei că am reuşit chiar şi în scurtul răstimp de 78 de zile să facem ceea ce trebuie pentru ţară, iar acest lucru se va vedea. Iar eu personal nu mi-am spus ultimul cuvânt", a afirmat Ungureanu, după ce Parlamentul a decis demiterea guvernului său.

Conform procedurilor constituţionale, după demiterea Guvernului, preşedintele României trebuie să desemneze un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului, prevede Constituţia.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, conform Legii fundamentale a României. Autor:
Alice Vasiloiu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
27 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza