Ungureanu: IMM-urile asigură două treimi din totalul locurilor de muncă

Prezent la deschiderea primului Forum al IMM-urilor, premierul Ungureanu a recunoscut că întreprizatorii au fost grav afectaţi de austeritate, deşi aceştia furnizează un procent însemnat din totalul locurilor de muncă.

Adăugat: 14 Martie 2012
Ultima actualizare:14 Martie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat,  fără a preciza un orizont de timp, că Guvernul are in vedere diminuarea poverii administrative şi fiscale pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Premierul a arătat că potrivit datelor statistice  aproape toate întreprinderile româneşti sunt mici şi mijlocii  şi şi-a  exprimat speranţa că acestea vor contribui la revigorarea economiei, dar şi la dezvoltarea clasei mijlocii de care orice ţară are nevoie.

În context,  Ungureanu  a precizat că  IMM-urile sunt cele care " generează două treimi din totalul locurilor de muncă din România".

"99,7%, adică aproape 100% din totalul întreprinderilor româneşti, înseamnă întreprinderi mici şi mijlocii - întreprinderi mici şi mijlocii care generează două treimi din totalul locurilor de muncă din România, şi jumătate, 50%, din valoarea adăugată brută la costul factorilor de producţie din economie" a arătat el.

Şeful executivului a mai spus că deşi IMM-urile au fost "grav afectate de perioada de austeritate", acestea s-au dovedit puternice şi rezistente  reuşind să se adapteze la noul mediu economic "mai dificil".

"În trei ani de criză economică au fost înfiinţate peste 365.000 de întreprinderi, dar aceasta în timp ce aproape 335.000 de firme şi-au închis porţile. Însă în 2011, ca urmare a îmbunătăţirii situaţiei economice, au fost înfiinţate de două ori mai multe firme decât numărul celor care au fost radiate" a mai spus premierul Ungureanu, miercuri, la deschiderea oficială a Forumului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România.  
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza