Ungureanu: Am solicitat RA-APPS clarificarea cheltuielilor de protocol

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat că formaţiunea pe care o conduce a înaintat RA-APPS o solicitare prin care cere clarificări privind cheltuielile de protocol în perioada în care el a fost premier.

Adăugat: 25 Septembrie 2012
Ultima actualizare:25 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul Forţa Civică cere lămuriri de la RA-APPS, printr-o solicitare în baza Legii 544, cu privire la cuantumul şi lista cheltuielilor de protocol din perioada 1 ianuarie - 30 mai, persoana care a solicitat şi a aprobat respectivele cheltuieli la nivelul Guvernului, care a fost destinaţia cheltuielilor, cine a beneficiat de pe urma lor şi ce eveniment le-a ocazionat.

Totodată, în cererea către RA-APPS se mai cer lămuriri despre procedura de realizare a respectivelor cheltuieli şi cum a evoluat cuantumul acestora în decursul anului 2012, precum şi ce cheltuieli efectuate de Guvern, în perioada 7 februarie - 27 aprilie, au fost făcute în beneficiul personal al lui Mihai-Răzvan Ungureanu.
    
"Vrem să fie respectată la literă şi în spirit Legea 544 privind transparentizarea cheltuielilor publice, indiferent de Executiv, indiferent de natura cheltuielilor. Acestui comandament trebuie să i se supună inclusiv RA-APPS-ul, şi facem în sensul acesta un apel către media să nu lăsaţi aceste lucruri să treacă neobservate, ele pot fi oricând transformate în atac la persoană", a susţinut Ungureanu, marţi, menţionând că el personal a fost o "ţintă politică" pe acest subiect.
    
Fostul premier a fost întrebat dacă a beneficiat de vreun produs achiziţionat de RA-APPS care au fost prezentate ca fiind folosite de el.
    
"Dacă vă referiţi la mesele de protocol, probabil că alături de preşedintele Libanului sau de delegaţii oficiale, am mâncat cu toţii de acolo. Despre asta este vorba, nu altceva", a răspuns Ungureanu.

Întrebat dacă a beneficiat de vreunul dintre produsele cosmetice achiziţionate în timpul guvernării sale sau dacă a solicitat astfel de lucruri, Ungureanu a spus că nu.
    
El a mai susţinut că nu ar fi solicitat astfel de produse.   

Afirmaţiile fostului premier vin după ce în presă au apărut informaţii legate de unele cheltuieli însemnate de protocol făcute în timpul mandatului său de premier.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
25 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza