Ungaria sprijină România pentru aderarea la Schengen

Ministrul de externe al Ungariei a confirmat, la București, sprijinul Ungariei pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Adăugat: 29 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:29 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Lazăr Comănescu (dreapta) și Péter Szijjártó. Sursa: MAE
trimite pe mail

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a declarat, astăzi, după întâlnirea cu omologul său ungar, Peter Szijjártó, că cele două ţări susţin securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, în aşa fel încât, în interior, să nu fie afectată libera circulaţie a cetăţenilor europeni.

"Esenţialul este ca noi să lucrăm împreună - când zic împreună, evident şi bilateral, dar şi la nivelul Uniunii Europene - să consolidăm şi să securizăm frontierele externe ale Uniunii Europene, astfel încât să se evite întreprinderea unor măsuri care să afecteze o bună funcţionare inclusiv a Spaţiului Schengen - şi aici îi mulţumesc domnului ministru pentru că a reconfirmat sprijinul Ungariei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen", a spus Lazăr Comănescu.

La rândul său, ministrul ungar de externe, Peter Szijjártó, a dat asigurări că ţara sa nu construieşte un gard la graniţa cu România, pentru a-şi proteja frontiera de migranţi.

El a mai spus că Budapesta susţine România în demersul de aderare la Spaţiul Schengen şi că Ungaria ia în considerare ipoteza că frontiera de sud a spaţiului de liberă circulaţie s-ar putea muta la graniţa de nord a Greciei.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza