Ungaria sprijină aderarea României la Schengen

Relaţiile dintre România şi Ungaria ar putea evolua precum cele dintre Germania şi Franţa, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, preşedintele Parlamentului Ungariei, Kövér László.

Adăugat: 13 Martie 2011
Ultima actualizare:13 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Kövér László a spus că Ungaria face tot posibilul ca România să adere la Spaţiul Schengen şi că cele două ţări au interese comune, începând de la siguranţa energiei şi până la problemele integrării sociale a romilor.

 

 

Preşedintele Parlamentului Ungariei a arătat că un astfel de tip de colaborare intensivă a creat etapa premergătoare formării Uniunii Europene, iar dacă necesitatea colaborării a dizolvat tensiunile şi conflictele dintre germani şi francezi, nu are de ce să nu creadă şi să nu spere că românii şi maghiarii, la rândul lor, vor simţi şi vor colabora în mod similar.

 

 

Prezent, la Târgu Mures, pentru a i se decerna distinctia „Gabor Aron” din partea Consiliului National Secuiesc pentru contribuţia sa la sprijinirea Ţinutului Secuiesc, preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo a declarat că,  Ungaria nu va subordona niciodata politica naţională intereselor internationale.

 

 

Kover Laszlo a spus că, dacă în trecut,  preţul bunei vecinătăţi a fost asimilarea comunitatilor din statele vecine, în prezent, prin venirea la putere a FIDESZ, relaţiile româno-maghiare s-au îmbunatatit şi se poate asigura o bună vecinatate chiar dacă Ungaria nu renunţa la minorităţile care trăiesc în statele vecine.

 

 

Preşedintele Parlamentului Ungariei a adăugat că autonomia pe care o doresc secuii este pe deplin justificată, fiind o cerinţă juridică modernă şi pe deplin cuvenită, motiv pentru care Ungaria sprijină interesul secuilor pentru autonomie.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Raul Matiş
Adăugat:
13 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza