Ungaria, pregătită să construiască gardul de protecție la granița cu România

Un oficial ungar precizează că, dacă Austria şi Germania vor închide accesul imigranților, autorităţile ungare sunt pregătite să construiască un gard de protecţie pe un sector al frontierei cu România.

Adăugat: 26 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:26 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile ungare se declară în continuare pregătite să construiască un gard de protecţie pe un sector al frontierei cu România, însă numai în cazul în care ţările aflate pe traseul folosit în prezent de imigranţi îşi vor închide graniţele, iar traficanţii de persoane vor căuta o nouă rută.

"Dacă Germania, Austria, Slovenia şi Croaţia îşi vor închide frontierele, ca urmare a oricăror decizii, va exista pericolul real ca traficanţii de persoane să modifice traseul folosit, din interese proprii sau pe baza unor însărcinări primite. Printre aceste modificări de traseu pe primul loc se va afla sectorul frontierei ungaro-române, de la graniţa ungaro-sârbă, până la localitatea Mezohegyes, unde suntem pregătiţi pentru construirea unui gard. Acest lucru se va întâmpla, conform aprecierilor noastre din momentul de faţă, doar dacă Austria şi Germania vor închide accesul", a spus ministrul care conduce oficiul premierului ungar, Janos Lazar.

Potrivit corespondentul RRA, Emil Groza, autorităţile ungare, care s-au confruntat cu mii de imigranţi ce voiau să ajungă în vestul Europei, au închis cu garduri de sârmă ghimpată frontiera verde cu Serbia în septembrie şi au procedat în acelaşi mod la graniţa cu Croaţia.

Fluxul migraţionist de pe aşa-numita rută a Balcanilor a fost astfel deviat către Slovenia.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminita Voinea
Adăugat:
26 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza