Ungaria, Polonia şi Cehia riscă sancţionarea de către Comisia Europeană

Comisia Europeană va declanşa procedura de sancţionare pentru încalcarea prevederilor din tratatele UE - împotriva a trei state membre.

Adăugat: 13 Iunie 2017
Ultima actualizare:13 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Este vorba de Ungaria, Polonia şi Cehia care nu au respectat deciziile Uniunii Europene privind redistribuirea solicitanţilor de azil între ţările membre.

Potrivit agenţiei Reuters, planul de relocare a refugiaţilor a fost adoptat în septembrie 2015, în condiţiile în care migranţii foloseau îndeosebi ruta balcanică pentru a ajunge în Europa Centrală şi de Vest.

Ieri, şeful executivului de la Budapesta, Viktor Orban, a avertizat că atâta timp cât va fi premierul Ungariei nu va accepta sistemul de cote obligatorii de relocare a refugiaţilor.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat astăzi că atât timp cât el va conduce guvernul de la Budapesta, va rămâne şi gardul de la frontiera de sud a Ungariei, informează corespondentul RRA la Budapesta.

Acesta a adăugat că atât timp cât partidul său Fidesz va fi la guvernare în Ungaria, nu se va ceda în faţa şantajului de la Bruxelles şi se va respinge sistemul de cote obligatorii de relocare a refugiaţilor.

Într-un discurs rostit în parlament, în contextul încheierii unei campanii de consultare a populaţiei, organizate sub motto-ul "Să oprim Bruxelles-ul", Viktor Orban a subliniat că atât timp cât Ungaria va sta pe fundamente democratice, nu va accepta ca oficialii europeni să retragă, pe ascuns, din drepturile naţionale ale ţării sale.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza