Ungaria nu construieşte gardul pentru a nu periclita cooperarea cu România

Autorităţile ungare afirmă că sunt pregătite şi capabile să construiască în caz de nevoie un gard şi la frontiera cu România.

Adăugat: 12 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O astfel de măsură ar putea fi luată însă, doar ca o ultimă soluţie, deoarece Budapesta nu doreşte să pericliteze cooperarea ungaro-română, informează corespondentul RRA la Budapesta.

Ministrul care conduce oficiul premierului Ungariei, János Lázár, a declarat astăzi că în acestă chestiune există consultări şi o cooperare intensă între Ungaria şi România, iar menţinerea colaborării este deosebit de importantă pentru guvernul de la Budapesta, care nu doreşte să o pericliteze şi de aceea construirea unui gard la frontiera comună va fi începută doar ca o ultimă soluţie şi într-o situaţie critică.

Potrivit declaraţiilor oficialului ungar, în cazul în care şi Austria şi Slovenia vor construi garduri la frontiere, este posibil, în baza aprecierilor serviciilor de specialitate, ca o parte a imigranţilor să meargă din Serbia spre România şi apoi să încerce să intre în Ungaria.

Acesta a menţionat că atât planul, cât şi materialele şi personalul necesare se afă la dispoziţia autorităţilor ungare, iar garduri ar putea fi construite în caz de nevoie în primul rând în regiunea în care se întâlnesc frontierele Ungariei, României şi Serbiei, precum şi în zona localităţilor Nagylak şi Mezohegyes.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza