Ungaria, noi măsuri pentru cazurile de trecere ilegală a frontierei

Parlamentul de la Budapesta a adoptat astăzi un proiect de lege privind desemnarea de noi instanţe de judecată pentru cazurile de trecere ilegală a frontierei.

Adăugat: 29 Septembrie 2015
Ultima actualizare:29 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: arhivă- Viktor Orban, premierul Ungariei
trimite pe mail

În baza proiectului adoptat astăzi de parlament, la iniţiativa deputaţilor partidului de guvernământ Fidesz, procesele declanşate în instanţă împotriva celor care intră ilegal în Ungaria trecând de gardurile de la frontieră se vor desfăşura pe lângă Tribunalul din Szeged, din apropierea graniţei cu Serbia, şi la instanţele din localităţile Pecs şi Zalaegerszeg, situate în două judeţe de la graniţa cu Croaţia.

Iniţiatorii proiectului au arătat că este nevoie de desemnarea de noi instanţe pentru judecarea acestor cazuri, din cauza distanţelor mari şi a eficienţei scăzute în astfel de condiţii şi de aceea nu este justificată menţinerea dosarelor respective doar în atribuţiile Tribunalului din Szeged.

Poliţia ungară a anunţat astăzi că în cursul zilei de ieri au intrat în Ungaria, peste 5.300 de imigranţi, dintre care 5.224 au trecut graniţa ungaro-croată, iar în zona frontierei cu Serbia au fost depistate 110 persoane.

În data de 15 septembrie au intrat în vigoare reglementări mai stricte ce prevăd pedepse cu închisoarea sau expulzarea în cazul celor care deteriorează gardul de la frontieră ori pătrund ilegal în Ungaria.

Până în prezent au fost declanşate proceduri penale împotriva a peste 250 de emigranţi.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza