Ungaria, la un pas de o nouă sancţiune a UE

Ungaria este în pericol de a primi din partea Comisarului pentru Justiţie, Viviane Reding o sancţiune pentru încălcarea tratatului european.

Adăugat: 18 Aprilie 2013
Ultima actualizare:18 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Parlamentul European au avut loc, miercuri, dezbateri aprinse privind situaţia schimbărilor constituţionale operate în Ungaria

Comisarul pentru Justiţie, Viiviane Reding a avertizat că nu va mai aştepta până în iunie, declanşarea procedurii de infringement împotriva Ungariei.

"Comisia Europeană nu va aştepta până în iunie pentru a declanşa împotriva Ungariei procedura de încălcare a tratatului european" a anunţat Reding.

Comisarul european,  Viviane Reding, a amintit că în luna iunie,  Comisia de la Veneţia, corpul de experţi în constituţionalitate al Consiliului Europei, va face publice concluziile sale pe marginea schimbărilor operate în constituţia ungară.

Între timp, însă, Bruxellesul studiază răspunsul Budapestei cu privire la nemulţumirile partenerilor europeni.  

Ministrul irlandez pentru afaceri europene,  Lucinda Creighton,  a declarat, la rândul său, că respectarea statului de drept şi a drepturilor omului reprezintă priorităţi pentru ţara sa, care deţine preşedinţia Consiliului.

"Deşi consiliul nu a declanşat încă nici o procedură care să chestioneze Ungaria pentru încălcarea valorilor fundamentale ale Uniunii Europene, preşedinţia irlandeză consideră prioritare respectarea statului de drept şi a drepturilor omului", a afirmat aceasta. 

Comisia Europeană a introdus deja mai multe acţiuni de infringement împotriva Ungariei, unele dintre acestea fiind susţinute şi de decizii ale Curţii Europene de Justiţie, informează corespondentul RRA.Autor:
Iolanda Bădiliţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza