Ungaria ia măsuri împotriva "presiunii migraţioniste"

Ministerul ungar al Apărării elaborează un set de măsuri pentru gestionarea unei eventuale noi presiuni migraţioniste începând din primăvară.

Adăugat: 26 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În caz de nevoie, armata se va mobiliza în termen de 48 de ore la frontierele Ungariei cu Slovenia, Serbia, Croaţia şi România, informează corespondentul nostru la Budapesta, Emil Groza.

Ministerul Apărării nu a oferit informaţii suplimentare legate de activităţile care ar putea fi derulate, dar premierul Viktor Orbán a declarat vinerea trecută că în cazul în care traseul folosit de imigranţi pentru a ajunge în vestul Europei se va modifica, aceştia nu vor trece în mod sigur prin Ungaria.

Lucrările de pregătire pentru eventualitatea ridicării unui gard pe unele sectoare de la frontiera cu România au fost deja începute şi există şi capacitatea de fabricare a materialelor necesare pentru construirea de bariere metalice.

Potrivit publicaţiei "Délmagyarország", în zona localităţii Kübekháza de la graniţa cu România au fost deja amplasaţi ţăruşi pe anumite distanţe pentru marcarea traseului unui eventual gard, activităţi similare fiind desfăşurate anterior şi la graniţa cu Serbia.

În septembrie anul trecut, autorităţile ungare au închis frontiera cu Serbia cu un gard de sârmă ghimpată, iar după ce migranţii au început să se deplaseze spre Croaţia au ridicat altul şi la graniţa cu această ţară.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza