Ungaria "este capabilă să protejeze frontiera spaţiului Schengen"

Ungaria se confruntă cu un val fără precedent de imigranţi, care încearcă să o tranziteze către Europa de vest, iar guvernul ia în calcul folosirea armatei pentru securizarea frontierelor.

Adăugat: 10 Septembrie 2015
Ultima actualizare:11 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: István Simicskó, ministrul apărării de la Budapesta. Sursa: jochapress.hu
trimite pe mail

Ungaria este capabilă să îşi apere propria graniţă şi să protejeze frontiera spaţiului Schengen, a declarat ministrul apărării de la Budapesta.

Ţara se confruntă cu un val fără precedent de imigranţi, care încearcă să o tranziteze către Europa de vest, iar guvernul ia în calcul folosirea armatei pentru securizarea frontierelor.  

Corespondenţă din Budapesta: István Simicskó, care a preluat ieri postul de ministru al apărării, după recenta demisie a lui Csaba Hende, a precizat că persoanele care vin în Ungaria respectând legile, vor beneficia de un tratament corcet, dar trebuie luate măsuri împotriva celor care intră ilegal în ţară.

Aseară, şeful Statului Major al Armatei Ungare, Tibor Benkő, a anunţat că au fost demarate exerciţii pentru ca militarii să fie pregătiţi pentru situaţia în care vor desfăşura activităţi de pază a frontierei, alături de poliţie, conform unui nou act normativ, care ar putea intra în vigoare în perioada următoare.

De la începutul anului au intrat ilegal în Ungaria, trecând în principal frontiera dinspre Serbia, peste 170.000 de persoane. Numai ieri, poliţiştii ungari au depistat peste 3000 de imigranţi ilegali în zona de sud a ţarii, cei mai mulţi fiind sirieni, afgani şi pakistanezi.Autor:
Emil Groza
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Septembrie 2015
Ultima actualizare:
11 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza