Ungaria, criticată pentru încălcarea drepturilor imigranţilor

Autorităţile ungare au împiedicat intrarea ilegală în Ungaria a peste o mie de persoane, începând de ieri, când au intrat în vigoare noi reglementări privind paza frontierelor de sud.

Adăugat: 6 Iulie 2016
Ultima actualizare:6 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Consilierul premierului ungar pentru probleme de securitate, Gyorgy Bakondi, a afirmat într-o emisiune a postului public de televiziune M1 că 190 dintre aceste persoane au reuşit să treacă de gardurile de la frontierele de sud şi au fost reţinute.

De asemenea, alte 870 au fost împiedicate de poliţişti să facă acelaşi lucru.

Gyorgy Bakondi a menţionat că paza frontierelor de sud a fost consolidată, fiind trimişi în zonă aproximativ 10.000 de poliţişti şi militari, după intrarea în vigoare a acestor reglementări.

Începând de ieri, imigranţii reţinuţi pe teritoriul ungar, pe o fâşie lată de 8 km de-a lungul frontierelor, sunt escortaţi dincolo de gardurile de la graniţe şi vor putea intra în ţară doar dacă depun cereri de azil în aşa-numitele zone de tranzit.

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu noile reglementări ungare, precizând că acestea lasă loc de interpretări şi astfel autorităţile ar putea încălca drepturile imigranţilor şi legislaţia internaţională prin expulzarea forţată, fără niciun fel de proceduri legale.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza