Ungaria construieşte un gard nou la graniţa cu Croaţia

Premierul Viktor Orbán a anunţat că Ungaria a început deja construcţia unui nou gard, de 40 de kilometri, la graniţa croată, iar prima linie de apărare trebuie să fie gata astăzi.

Adăugat: 18 Septembrie 2015
Ultima actualizare:18 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Viktor Orbán, premierul Ungariei
trimite pe mail

Câteva sute de refugiaţi au pătruns şi în Ungaria, ceea ce a atras critici dure din partea autorităţilor de la Budapesta la adresa Croaţiei.

Premierul Viktor Orbán a anunţat că Ungaria a început deja construcţia unui nou gard, de 40 de kilometri, la graniţa croată, iar prima linie de apărare, aşa cum a numit-o premierul Orbán, trebuie să fie gata astăzi.

Ungaria vrea ca frontierele sale să devină impenetrabile.

Viktor Orbán a precizat că trebuie luate aceleaşi măsuri ca şi la frontiera cu Serbia, fiind trimişi în zona graniţei cu Croaţia sute de poliţişti şi militari.

În ceea ce priveşte măsurile necesare pe plan european, premierul ungar a afirmat că trebuie concentrate toate forţele pentru împiedicarea sosirii de noi imigranţi ilegali, respectiv pentru ruperea lanţului de afaceri al traficanţilor de persoane.

Poliţia a anunţat că, pe parcursul zilei de ieri, au fost depistaţi 453 de imigranţi ilegali, în apropierea frontierei cu Croaţia, cei mai mulţi fiind sirieni şi afgani care au intrat în grupuri mici în Ungaria, dar în cursul nopţii nu au sosit alte persoane în zona respectivă.Autor:
Emil Groza
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza