Ungaria a tras cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene în imigranţi

Ungaria a folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene împotriva imigranţilor, iar 29 de persoane au fost reţinute.

Adăugat: 17 Septembrie 2015
Ultima actualizare:17 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Poliţia ungară a tras ieri cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene în migranţii care cereau să li se permită să treacă prin punctul de frontieră al Ungariei cu Serbia, închis cu o zi înainte.

29  de persoane au fost reţinute, iar poliţiştii ungari au anunţat că printre acestea au identificat un terorist.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, a declarat că ordinea a fost restabilită aseară, dar evenimentele au demonstrat că nu este vorba despre imigraţi paşnici, ci despre ceva serios, care reprezintă o ameninţare pentru Ungaria.

Zoltan Kovacs a menţionat că timp de ore întregi, Ungaria nu a primit nici un fel de ajutor poliţienesc din partea sârbă şi chiar dacă seara au sosit forţe de ordine, acest lucru necesită totuşi explicaţii.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a anunţat că ambele puncte de trecere a frontierei de la Röszke, atât cel secundar, cât şi cel de pe autostrada M5, vor rămâne închise timp de 30 de zile.

Autorităţile ungare au luat măsuri pentru repararea gardului deteriorat în timpul incidentelor, iar premierul Viktor Orban a declarat într-un interviu acordat publicaţiei austriece "Die Presse" că Ungaria intenţionează să construiască un astfel de gard şi pe anumite sectoare de la frontiera cu Croaţia.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza