Ungaria a cumpărat o dronă destinată luptei împotriva traficului de ţigarete

Aparatul va fi folosit pentru supravegherea şi depistarea rutelor de contrabandă, după cum transmite corespondentul RRA, la Budapesta.

Adăugat: 8 Februarie 2016
Ultima actualizare:8 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al Autorităţii Vamale şi Fiscale, Alexandra Sarkozy, i-a declarat cotidianului Magyar Idok că aparatul de zbor a costat 20 de milioane de forinţi, adică aproximativ 65 de mii de euro, şi a fost achiziţionat din fonduri europene.

Alexandra Sarkozy a precizat că autorităţile vor putea astfel supraveghea din aer traficanţii de ţigări, vor putea urmări traseul acestora şi vor putea descoperi locurile în care sunt depozitate produsele aduse ilegal în ţară.

Autoritatea Vamală şi Fiscală din Ungaria a achiziţionat în ultima perioadă mai multe vehicule şi echipamente în interesul combaterii traficului de ţigări, între care camere cu termoviziune şi alte dispozitive video, precum şi un aeroglisor pentru supravegherea cursurilor apelor curgătoare.

În cadrul acţiunilor de control, anul trecut au fost descoperite peste 43 de milioane de ţigări de contrabandă şi s-a reuşit retragerea de pe piaţa neagră a aproximativ 70 de tone de frunze de tutun.Autor:
Emil Groza
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza