Un vicepreşedinte al ASF îşi acuză colegii de creşterea exagerată a tarifelor RCA

Unul dintre membrii conducerii ASF, vicepreşedintele Mircea Ursache, îşi acuză colegii că ar fi contribuit la creşterea exagerată a tarifelor RCA în doar un an de zile.

Adăugat: 15 Septembrie 2016
Ultima actualizare:15 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Ursache-Arhivă foto
trimite pe mail

Vicepresedintele ASF Mircea Ursache îşi acuză colegii că ar fi contribuit la creşterea exagerată a tarifelor RCA.

Situaţia actuală ar fi fost cauzată de erori manageriale ale unor persoane din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară şi a sectorului de asigurari, iar vinovaţii trebuie să-şi asume răspunderea în acest caz, susţine Mircea Ursache.

"E normal ca cei care răspund direct de sectorul asigurărilor să-şi asume răspunderea. Iar rezolvarea problemei RCA fie de către Parlament, fie de către Guvern nu reprezintă decât o soluţie de avarie, care trebuie continuată cu tragerea la răspundere a acelor vinovaţi pentru situaţia în care s-a ajuns. Iar aceştia sunt în ASF.
Tratamentul colectiv, sancţiunea colectivă nu este aceptată nicăieri. Sunt răspunderi personale pentru maniera în care s-a gestionat un sector de activitate în piaţa financiară nebancară", a afirmat Ursache.

Declaraţia lui Mircea Ursache vine pe fondul unor proteste ale transportatorilor care acuză preţurile prea mari la poliţele obligatorii de asigurare auto RCA.

Vicepresedintele ASF Mircea Ursache îşi acuză colegii că ar fi contribuit la creşterea exagerată a tarifelor RCA. - See more at: http://www.romania-actualitati.ro/raspunderea_pentru_situatia_tarifelor_rca_in_interiorul_asf-93978#sthash.wQQXx2Pz.dpuf


Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza