Un procent din taxele naţionale ar putea ajunge în bugetul UE

Siegfried Mureşan anticipează că, în următoarele luni, va intra în dezbatere un proiect prin care un procent din taxele naţionale să ajungă direct la bugetul Uniunii.

Adăugat: 3 Martie 2017
Ultima actualizare:3 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Siegfried Mureşan, raportorul Parlamentului European pentru buget
trimite pe mail

Uniunea Europeană va avea fixat bugetul pe 2018, până la sfârşitul acestui an, a anunţat Siegfried Mureşan, raportorul Parlamentului European pentru buget.

El a precizat că se bucură de sprijinul majorităţii parlamentare, o serie de propuneri de alocare a unor sume mai mari pentru crearea de locuri de muncă şi pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor.

Siegfried Mureşan a adaugat că anticipează că, în următoarele luni, va intra în dezbatere şi un proiect prin care un procent din taxele naţionale să ajungă direct la bugetul Uniunii, mai ales că se pune problema pe viitor a unui buget sărăcit de Brexit.

"Anticipez o rezistenţă la nivelul statelor membre, a existat întodeauna, însă tocmai datorită necesităţii de a asigura predictibilitatea bugetului UE, cred că ne aflăm într-un cadru propice pentru finanţarea bugetului UE, din surse proprii; şi Tratatul UE spune foarte clar: UE se finanţează din surse proprii de finanţare", a spus   Siegfried Mureşan.

Eurodeputatul român a mai spus că bugetul pe anul viitor nu este deloc afectat de dezbaterile legate de Carta Albă privind viitorul Uniunii, propusă de şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, precizează redactorul RRA Carmen Gavrilă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza