Un nou termen în procesul liderului PNL, Ludovic Orban

Liderul PNL a fost trimis în judecată de DNA, în primăvara anului trecut, sub acuzaţia că şi-ar fi folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite.

Adăugat: 13 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:13 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, preşedintele PNL
trimite pe mail

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are loc astăzi un nou termen în faza de apel a procesului lui Ludovic Orban.

Reporterul RRA Diana Surdu aminteşte că liderul PNL a fost trimis în judecată de DNA, în primăvara anului trecut, sub acuzaţia că şi-ar fi folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite, mai exact 50.000 de euro de la un om de afaceri, ca sprijin financiar pentru campania electorală de la alegerile locale.

Acuzaţiile au determinat, de altfel, retragerea lui Ludovic Orban din cursa pentru Primăria Capitalei.

În primă instanţă, decizia a fost de achitare, la începutul acestui an, dar procurorii au atacat sentinţa, iar azi urmează să fie audiaţi în dosar patronii de televiziune Sorin Oancea şi Cozmin Guşă.

Ludovic Orban a respins, din nou, astăzi, acuzaţiile care i se aduc. 

"Este numai un denunţ făcut de un om de afaceri, în care sunt achitat şi în care, repet, nici nu mi-am folosit influenţa şi nici nu am luat niciun ban. Adică, practic, sunt judecat pentru ceva care nu am făcut. Procesul decurge şi, în mod evident, m-am pus la dispoziţia justiţiei şi sunt la dispoziţia justiţiei până la verdictul final al instanţei", a spus Ludovic Orban. 

Întrebat de jurnalişti cum priveşte susţinerea pe care a avut-o liderul PSD, Liviu Dragnea, dimineaţă, când a fost citat la sediul DNA, Ludovic Orban a condamnat orice formă de presiune care se pune asupra justiţiei şi a comentat că nu i se pare normal ca o persoană, indiferent ce funcţie are, să vină - în faţa judecătorilor sau procurorilor - înconjurată de bodzguarzi sau să se creeze grupuri de presiune asupra magistraţilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza