Un nou proiect de modificare a Codurilor penale va fi pus în dezbatere publică

Ministrul Justiţiei va pune în dezbatere publică un nou proiect de modificare a Codurilor penale, după ce Guvernul a abrogat Ordonanţa 13.

Adăugat: 6 Februarie 2017
Ultima actualizare:6 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florin Iordache, ministrul Justiţiei
trimite pe mail

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că va pune în dezbatere publică, astăzi, un nou proiect de modificare a Codurilor Penale.

Această intenţie vine după ce Guvernul a abrogat Ordonanţa 13, care redefinea abuzul în serviciu şi elimina răspunderea penală pentru fapte care aduceau prejudicii mai mici de 200 de mii de lei.

"Legea, aşa cum am prezentat-o, şi cum va fi şi astăzi supusă în dezbatere publică, dorea să respecte deciziile Curţii Constituţionale. Urgenţa se justifică şi acum, pentru că, aţi văzut, în acest moment sunt foarte multe articole neconstituţionale şi sistemul judiciar este prejudiciat", a spus Florin Iordache. 

Ministrul Iordache a vorbit şi despre o eventuală demisie a sa, spunând că o decizie va urma să fie luată după ce va trece momentul moţiunii de cenzură.

Până acum, nicio persoană din Guvern nu a răspuns pentru modul în care a fost promovată ordonanţa de urgenţă, care a scos sute de mii de români în stradă.

Ieri, în ziua în care actul normativ a fost abrogat, au fost şi cele mai mari manifestaţii pe care le-a cunoscut România, după Revoluţie.

Peste 200 de mii de oameni au fost în Piaţa Victoriei din Capitală şi pe bulevardele adiacente şi, în acelaşi timp, cifre record de manifestanţi s-au înregistrat în toate marile oraşe din ţară.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza