Un nou partid al maghiarilor apare pe scena politică

Preşedintele executiv al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania Toro Tibor, anunță înființarea Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania.

Adăugat: 16 Ianuarie 2011
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania ar putea fi înregistrat la tribunal peste şase luni - a afirmat preşedintele executiv al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Toro Tibor.El a precizat că a fost formată o comisie din care fac parte nouă persoane, care se vor ocupa de procedurile necesare.


Pentru alegerile din 2012 vor avea loc convorbiri cu Partidul Civic Maghiar şi cu UDMR, pentru elaborarea strategiilor necesare pentru o reprezentare cât mai bună a comunităţii maghiare în administraţia locală şi centrală.


Preşedintele executiv al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Toro  Tibor, a declarat, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că în următoarele trei luni se vor strânge cele 25.000 de semnături necesare înregistrării noului partid, construit pe fundamentul sistemelor de valori ale CNMT.


"Prezidiul Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) a analizat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, problema înregistrării PPMA şi a desemnat o comisie de nouă membri pentru coordonarea activităţii de strângere de semnături şi pentru depunerea documentelor privind înregistrarea oficială a formaţiunii la Tribunalul municipiului Bucureşti. Estimăm că în şase luni vom putea înregistra acest partid, construit pe fundamentul sistemelor de valori ale CNMT, deci la mijlocul anului vom finaliza proiectul. Dorim să strângem în următoarele trei luni cele 25.000 de semnături necesare, din cele 16 judeţe ale Transilvaniei, din Bucureşti şi din alte două judeţe din ţară", a afirmat Toro.


În ceea ce priveşte alegerile din UDMR, Toro Tibor consideră că, indiferent cine va fi preşedinte, va fi nevoit să poarte discuţii cu Partidul Popular, date fiind interesele şi obiectivele comune, care nu pot fi atinse decât împreună.

Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) a decis, în 5 decembrie 2010, înfiinţarea Partidului Popular Maghiar din Ardeal (PPMA).


Hotărârea a fost luată de delegaţii prezenţi la Adunarea Generală a CNMT de la Odorheiu Secuiesc, cu 222 de voturi "pentru" şi opt abţineri.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Ianuarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza