Un nou atac terorist în centrul Parisului

Preşedintele Franţei, François Hollande, s-a declarat convins că atacul de azi-noapte din centrul Parisului este unul terorist.

Adăugat: 21 Aprilie 2017
Ultima actualizare:21 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: François Hollande, preşedintele Franţei
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele Franţei a convocat pentru vineri Consiliul de Apărare, după atacul împotriva poliţiei, comis joi noapte la Paris, pe care Francois Hollande îl califică drept acţiune teroristă.

"Totul este făcut pentru ca mobilizarea forţelor de securitate ( poliţie, jandarmi, militari ) să fie la cel mai ridicat nivel, în circumstanţele pe care le cunoaştem de mai multe luni", a spus preşedintele Francois Hollande care a anunţat o vigilenţă absolută mai ales în raport cu procesul electoral.

 

Preşedintele Franţei a afirmat că vigilenţa autorităţilor va fi maximă, ţinând cont şi de contextul electoral.

Duminică are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale, iar cei patru candidaţi principali care au participat aseară la ultima dezbatere televizată au anunţat că-şi anulează întâlnirile de azi cu alegătorii.

Anchetatorii au stabilit identitatea atacatorului, care ar fi fost cunoscut de autorităţi pentru ostilitatea faţă de forţele de ordine, după ce a suferit o condamnare la 15 ani de închisoare pentru tentative de omor, inclusiv împotriva unor poliţişti.

Corespondentul Radio România, Anton Cazacu, transmite de la Paris. 

Ancheta continuă, aşadar, după atacul de pe Champs-Elysées, îndreptat împotriva poliţiei şi care a fost revendicat de organizaţia teroristă Statul Islamic.

Un autoturism de marca Audi s-a oprit în jurul orei 9:00 seara, lângă un vehicul de transport de personal aparţinând poliţiei şi care era staţionat în dreptul numărului 102 de pe Champs-Élysées.

Atacatorul a coborât din autoturism şi a deschis focul cu o armă automată.

Trei poliţişti au fost împuşcaţi şi unul dintre ei a murit pe loc.

Atacatorul a fost la rândul său împuşcat mortal de poliţiştii prezenţi la faţa locului.

Martori oculari, aflaţi la terasa unui restaurant, povestesc scene de panică ce a urmat schimbului de focuri de armă.

Mulţi clienţi s-au refugiat în subsolurile restaurantelor de pe Champs-Élysées.

Forţile de ordine au blocat imediat circulaţia şi au început ancheta asupra celor întâmplate.

Preşedintele francez, François Hollande, a adus un omagiu poliţiştilor împuşcaţi în timp ce îşi făceau datoria şi el urmează să conducă un Consiliu Naţional de Apărare în cursul dimineţii de astăzi.

Atacul de ieri seară, de pe Champs-Élysées, măreşte şi mai mult starea de tensiune în care se desfăşoară alegerile prezidenţiale din Franţa, cu numai două zile înainte de primul tur de scrutin.

În urmă cu trei zile au fost arestaţi la Marsilia doi tineri radicalizaţi care se pregăteau să comită un atentat în numele organizaţiei Statului Islamic.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza