Un nou ambasador al Republicii Moldova pentru România

Diplomatul Mihai Gribincea ar putea fi noul ambasador al Republicii Moldova la Bucureşti, urmând să îl înlocuiască pe Iurie Reniţă aflat la final de mandat.

Adăugat: 17 Septembrie 2015
Ultima actualizare:17 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Gribincea
trimite pe mail

Ministerul de Externe de la Chişinău a propus astăzi spre aprobare Comisiei Parlamentare de profil candidaturile pentru posturile de ambasadori ai Republicii Moldova în 19 state, inclusiv în România, informează corespondentul RRA.

Mihai Gribincea este fost ambasador al Republicii Moldova în Belgia, Olanda şi Luxemburg şi fost şef al Misiunii pe lângă NATO.

Anterior, el a activat în calitate de consilier politic al Înaltului Comisar OSCE pentru minorităţi naţionale cu sediul la Haga.

El este cunoscut opiniei publice ca un susţinător declarat al valorilor euroatlantice.

În anul 1998, Mihai Gribincea a publicat volumul "Trupele ruse în Republica Moldova - factor de stabilitate sau sursă de pericol?" în care arăta că trupele ruse din regiunea transnistreană reprezintă o sursă de pericol la adresa securităţii Republicii Moldova şi că aceasta ar trebui să adere la NATO pentru a-şi asigura securitatea naţională

Înainte de a fi angajat în funcţia de consilier al Înaltului Comisar OSCE, a mai lucrat pentru Misiunea ONU din Timorul de Est şi pentru Misiunile OSCE din Georgia şi din Croaţia. Între anii 1992 şi 1998 a fost angajat al MAE de la Chişinău.

Mihai Gribincea s-a născut în satul Mingira, raionul Hănceşti, Republica Moldova, şi a susţinut doctoratul în istorie la Universitatea din Bucureşti.Autor:
Victor Pogor
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza