Un milion de măşti chirurgicale pe zi vor fi produse în România

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că în România vor putea fi produse un milion de măşti chirurgicale pe zi.

Adăugat: 8 Aprilie 2020
Ultima actualizare:8 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Un milion de măşti chirurgicale vor putea fi produse pe zi în România, începând de săptămâna viitoare, a anunţat ministrul economiei, Virgil Popescu.

El a menţionat că în această perioadă mai multe companii pregătesc linii speciale de producţie pentru astfel de echipamente.

Virgil Popescu: Inculsiv compania noastră, a Ministerului Economiei, Romar, din industria de apărare, este în curs de aducere a patru linii de producţie de măşti chirurgicale şi măşti FFP2. Eu cred că săptămâna viitoare vor fi puse în funcţiune şi compania Romar va putea produce în jur de 500.000 de măşti pe zi, alături de acel mare producător din Maramureş care va produce tot din 15 apilie, tot 500.000 de măşti pe zi. Practic, o producţie foarte mare, în două companii, de un milion de măşti pe zi.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a mai declarat că Ministerul Apărarii a pus la punct o metodă rapidă de certificare pentru firmele preocupate să producă noi aparate de ventilare mecanică, necesare pentru tratarea pacienţilor cu forme grave de COVID-19.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza