Un MiG 21 și un elicopter militar au dispărut deasupra Dobrogei

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriană, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20:03 a dispărut de pe radar.

Adăugat: 2 Martie 2022
Ultima actualizare:2 Martie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O aeronavă MIG 21 Lancer românească din dotarea Bazei 86 Aeriene a pierdut legătura radio cu turnul de control, cu circa două ore şi jumătate în urmă, iar elicopterul de cautare salvare trimis la locul incidentului, undeva în zona Cogealac judeţul Constanţa, a dispărut şi el de pe radar.

"Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20:21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20:44.

Pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziţie cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Nu se cunoaşte starea echipajului sau a aeronavei. Şi în acest caz s-au declanşat operaţiunile de căutare-salvare.

Nu sunt încă informaţii certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR", anunţă Biroul de presă al MApN.

-------------------------------------------

O aeronavă MIG 21 Lancer din dotarea bazei 86 aeriene a pierdut legătura radio cu turnul de control, cu circa o oră şi jumătate în urmă.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, avionul executa o misiune de patrulare aeriană, iar la ora 20 şi 3 minute a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogii.

"Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriană, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.

Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.

Vom reveni cu informații suplimentare, de îndată ce vor fi disponibile",
anunță MApN într-un comunicat de presă.



Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Martie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza