Un grup de medici militari a început organizarea activităţii la Spitalul Judeţean Suceava

În această dimineaţă, un grup de medici militari a început organizarea activităţii la Spitalul judeţean Suceava în vederea reluării unei activităţi normale.

Adăugat: 2 Aprilie 2020
Ultima actualizare:2 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, este aşteptată astăzi la Suceava.

Demnitarul va ajunge în nordul ţării împreună cu noul secretar de stat, Ionel Oprea.

Acesta din urmă va rămâne acolo pentru gestionarea situaţiei. Municipiul Suceava şi alte opt comune limitrofe sunt de două zile în carantină totală, iar aseară managerul şi directorul medical de la Spitalul Judeţean Suceava şi-au dat demisia la o săptămână după ce au fost numiţi în acele poziţii.

Corespondentă din Suceava (Mihaela Buculei, corespondent Radio România Actualități):

În această dimineaţă, un grup de medici militari a început organizarea activităţii la Spitalul judeţean Suceava în vederea reluării unei activităţi normale.

În următoarele ore, se va finaliza situaţia personalului pe fiecare secţie în parte şi toţi angajaţii valizi vor primi ordin să se prezinte la serviciu.

Spitalul se confruntă acum cu mari probleme în ceea ce priveşte personalul.

În acest context, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, este prezent astăzi la Suceava pentru a vedea cum poate fi gestionată criza din sistemul medical provocată de demisiile de aseară ale conducerii interimare a Spitalului Judeţean.

Este însoţit de secretarul de stat, Ionel Oprea, care va rămâne aici în încercarea de a pune lucrurile în ordine, iar misiunea va fi una dificilă în condiţiile în care în judeţ se înregistrează 200 de cadre medicale infectate cu coronavirus, dar şi un număr mare de oameni, în jur de 600 de oameni infectaţi.

O problemă cu care se confruntă femeile din judeţul Suceava la această oră este legată de faptul că Maternitatea Spitalului Judeţean nu funcţionează la capacitate, iar cele care trebuie să nască nu sunt primite în alte judeţe.

Medicii de familie sunt şi ei disperaţi pentru că nu au de unde să îşi procure echipamente de protecţie, fiind puşi în situaţia de a consulta pacienţi infectaţi cu coronavirus forme uşoare.

Astăzi urmează să ajungă aparatul de testare pentru coronavirus achiziţionat de Primăria Suceava pentru Spitalul Judeţean Suceava.Autor:
Mihaela Buculei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza