Ultimatumul dat de partidele protestatare de la Chişinău expiră azi

În Republica Moldova expiră astăzi ultimatumul pe care partidele care protestează în centrul Chişinăului l-au acordat puterii pentru a anunţa alegeri parlamentare anticipate.

Adăugat: 28 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:28 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astăzi la ora 17:00 expiră ultimatumul dat de manifestanţi autorităţilor.

Autorităţile susţin că nu vor da curs acestor revendicări, mai ales că nu există niciun motiv legal care să permită dizolvarea Parlamentului.

Săptămâna trecută, la Chişinău au avut loc o serie de proteste antiguvernamentale, aminteşte corespondentul de la Radio Chişinău.

Printre principalele revendicări au figurat demisia guvernului, a cărei legitimitate este contestată de manifestaţi, şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

Ultima acţiune de protest a avut loc duminică, iar manifestanţii le-au acordat un ultimatum autorităţilor, care expiră astăzi la ora 17:00.

Pe de altă parte, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că nu există nicio posibilitate juridică care ar permite dizolvarea imediată a Parlamentului şi că acest lucru s-ar putea întâmpla cel mai degrabă peste 3-4 luni.

Totodată, şeful Legislativului de la Chişinău a subliniat că eventualele alegeri anticipate ar aprofunda criza economică şi socială cu care se confruntă Republica Moldova.

Şi premierul Pavel Filip a anunţat ieri că nu intenţionează să demisioneze. 

Organizatorii protestelor, două partide proruse, Partidul Nostru şi Partidul Socialiştilor, dar şi Platforma "Demnitate şi Adevar" au declarat că dacă revendicările nu le vor fi luate în seamă ei ar putea recurge la acţiuni drastice, fără a preciza despre ce este vorba, menţionând că o decizie în acest sens ar putea fi luată mâine.Autor:
Ala Boţan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza