Ultima zi pentru înscrierea în Programul "Prima Maşină"

Astăzi este ultima zi în care băncile și instituțiile nebancare mai pot depune ofertele pentru înscrierea în programul "Prima Mașină".

Adăugat: 2 Martie 2015
Ultima actualizare:2 Martie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prin acest program pot achiziționa automobile persoanele care NU au mai avut un autoturism nou și care îndeplinesc mai multe criterii de eligibilitate stabilite de fiecare bancă.

De program pot beneficia toţi cetăţenii de peste 18 ani, dar în special tinerii care obţin venituri şi îndeplinesc anumite criterii de eligibilitate.

Oricine poate accesa programul "Prima maşină" dacă face dovada cu declaraţie pe propria răspundere că nu a mai deţinut până atunci un autoturism şi cu copia facturii proforma emisă de vânzător că autoturismul cumpărat este nou, produs în spaţiul intracomunitar sau provenit din import şi îndeplineşte cel puţin cerinţele minime ale standardului Euro 5.

Valoarea autoturismului nu poate depăși 50 000 de mii de lei plus TVA iar dobânda este subvenționată în proporție de 50 %.

Plafonul garanțiilor destinate programului Prima Mașină este de 350 de milioane de lei se arată în proiectul publicat de Ministerul Finanțelor.

Programul "Prima maşină" se adresează persoanelor fizice majore care obţin venituri, nu au mai deţinut o maşină nouă şi au posibilitatea să achite un avans de minimum 5% din valoarea automobilului.

Llista este deschisă până pe 2 martie.

"Băncile şi instituţiile financiare nebancare (IFN) care nu au aplicat pentru Programul 'Prima maşină' până la sfârşitul anului trecut, pot trimite până la 2 martie cererile de înscriere către Ministerul Finanţelor Publice şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), împreună cu informaţii privind nivelul costurilor totale pe care le vor aplica finanţărilor acordate prin acest program şi valoarea estimată a garanţiilor care urmează a fi acordate", informează un comunicat al Guvernului.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza