Ultima zi de înscriere a listelor pentru candidaţii din diaspora

Pentru candidaţii care îi vor reprezenta pe cetăţenii români cu domicilul sau reşedinţa în afara ţării trebuie depuse liste cu semnăturile a peste 200 de mii de susţinători.

Adăugat: 12 Octombrie 2016
Ultima actualizare:12 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidele şi candidaţii independenţi mai pot depune doar miercuri, 12 octombrie, liste de participare la alegerile parlamentare din decembie în circumscripţia electorală pentru românii din diaspora.

PNL şi UDMR au depus deja listele, iar miercuri sunt aşteptaţi reprezentanţii PSD şi ai PMP. Formatiunile politice au depus cu mult peste necesarul de semnături pentru a intra în competiţia electoprală cu liste complete de candidaţi.

De exmplu, PNL a depus liste cu peste opt sute de mii de semnături, iar PSD are peste un milion de susţinători. Peste necesarul de două sute de mii de semnături, cât prevede legea, au strâs şi reprezentanţii UDMR, PMP şi ALDE.

Formaţiunile politice cu liste complete de candidaţi intră în competiţie în toate circumscripţiile din ţară şi în circumscripţia pentru diaspora. Miercuri este ultima zi de depunere a listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente pentru Senat şi Camera Deputaţilor în circumscripţia electorală pentru cetăţenii români cu domicilul sau reşedinţa în afara ţării.

PNL şi UDMR au depus deja listele de candidaţi, iar astăzi au anunţat că se vor prezenta la biroul de circumscriptie PSD şi PMP. 23 octombrie este data la care rămân definitive listele de candidati pentru diaspora.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza