Ultima zi de înregistrare pentru alegătorii români din străinătate

La miezul nopţii expiră termenul limită până la care românii din străinătate se pot înregistra pe portalul "vostrainatate.ro"

Adăugat: 15 Septembrie 2019
Ultima actualizare:15 Septembrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Termenul până la care românii se pot înregistra ca alegători în străinătate expiră astăzi, la miezul nopţii. Până acum, pentru votul prin corespondenţă s-au făcut peste 39.000 de cereri, iar pentru votul în secţii, peste 37.000.

La miezul nopţii expiră formularele de înregistrare pe portalul "vostrainatate.ro".

Iniţial, termenul limită a fost până pe 11 septembrie, dar a fost prelungit prin ordonanţă de urgenţă pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de alegători să opteze fie pentru votul prin corespondenţă, fie la o secţie organizată în străinătate.

Iniţiativa guvernului a dat rezultate.

Numărul celor care s-au înregistrat online a crescut în ultimele zile.

Cei care aleg opţiunea 'vot prin corespondenţă' trebuie să completeze formularul la care anexează copia scanată sau fotografia actului de identitate şi copia documentului care dovedeşte dreptul de şedere eliberat de autorităţile străine.

Pentru opţiunea 'alegător în străinătate' la o secţie de votare trebuie să se înregistreze minimum 100 de cetăţeni din aceeaşi localitate sau grup de localităţi pentru a se înfiinţa o secţie.

Autoritatea Electorală Permanentă de asigurări că datele colectate de la cetăţenii cu drept de vot în străinătate vor fi utilizate strict în procesul electoral şi nu vor fi puse la dispoziţia autorităţilor fiscale.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Septembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza