Ultima zi de campanie electorală în Republica Moldova

În Republica Moldova este ultima zi de campanie electorala pentru alegerile prezidenţiale de duminică.

Adăugat: 28 Octombrie 2016
Ultima actualizare:28 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Conform aşteptărilor una din temele acestei campanii, dacă nu chiar principala, a fost orientarea geopolitică a viitorului preşedinte.

Majoritatea candidaţilor se pronunţă pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova, iar socialistul Igor Dodon este practic singurul care optează pentru reorientarea vectorului politicii extrene spre est şi stabilirea unor relaţii speciale cu Federaţia Rusă.

Combaterea corupţiei, întoarcerea banilor furaţi din sistemul bancar, reforma justiţiei au fost alte teme de campanie, iar în acest context, practic, toţi candidaţii au încercat să se detaşeze de actuala guvernare şi să demonstreze că nu colaborează cu aceasta.

Printre cele mai relevante evenimente din actuala campanie electorală a fost retragerea, acum două zile, a lui Marian Lupu, candidatul principalului partid de la guvernare în favoarea fostului ministru al educaţiei, Maia Sandu.

Un alt eveniment s-a produs acum câteva zile, când liderul unuia dintre cele mai cotate partide, Renato Usatîi, primarul de Bălţi, a fost pus sub urmărire internaţională într-un dosar de tentativă de omor.

Favoriţii scrutinului sunt pro moscovitul Igor Dodon şi pro europeana Maia Sandu, însă unii experţi nu exclud în virtutea ultimelor evenimente ca socialistul să câştige alegerile din primul tur.Autor:
Ina Guţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza