Ultima zi de campanie electorală în audio-vizual

Campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie se încheie joi, în audio-vizual.

Adăugat: 2 Iunie 2016
Ultima actualizare:2 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cetăţenii români cu domiciliul sau rezidenţa în ţară sunt chemaţi să-şi aleagă primarii, consilierii locali şi consilierii judeţeni.

Primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin, uninominal, în timp ce consilierii locali şi cei judeţeni sunt aleşi pe liste potrivit principiului reprezentării proporţionale.

Cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv în ziua votării, sunt aşteptaţi duminică să-şi exprime opţiunea electorală.

Votul, doar în localitatea de domiciliu

Puteţi vota în baza unui act de identitate aflat în termen de valabilitate doar în localitatea de domiciliu sau reşedinţă, precizează preşedintele AEP, Ana Maria Pătru.

"Alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reşedinţă şi unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă, în cazul cetăţenilor români, sau în copia de pe lista electorală complementară în cazul cetăţenilor UE", a spus Ana Maria Pătru.

Votarea va începe la ora 7:00 şi se va încheia la ora 21:00.

Fiecare alegător va primi trei buletine de vot, pentru primar, consiliul local şi consiliul judeţean.

"În Bucureşti, fiecare votant va primi 4 buletine de vot, unul pentru primarul de sector, unul pentru consiliul local al setorului, unul pentru primarul general al municipiului Bucureşti şi unul pentru consiliul general al municipiului Bucureşti", a susţinut Ana Maria Pătru.

Sistemul de informatizare a secţiilor de votare, folosit în premieră

O noutate la alegerile locale din 5 iunie o reprezintă sistemul de informatizare a secţiilor de votare.

Acesta are rolul de a bloca orice tentativă de vot multiplu şi va face imposibil votul persoanelor care şi-au pierdut drepturile electorale.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza