Ultima zi a Târgului "Gaudeamus" Radio România

Pe site-ul evenimentului s-au registrat peste 40.000 de vizitatori unici şi aproape 200 de prezentări de carte.

Adăugat: 22 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:22 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Este ultima zi a Târgului Gaudeamus Radio România, organizat anul acesta exclusiv online, din cauza măsurilor impuse de pandemia de COVID-19.

Până aseară, pe site-ul evenimentului s-au registrat peste 40.000 de vizitatori unici şi aproape 200 de prezentări de carte.

Titluri noi vor fi şi astăzi în atenţia publicului, ne spune acum Mihaela Helmis.

A fost greu de ales şi din lansările zilei a şasea, mai ales atunci când este vorba despre atât de multe nume noi. Începută cu 'Paturi oculte', noul roman al Doinei Rusti, care şi coordonează noua bibliotecă de proză contemporană, seria prezentărilor de la Editura Litera a inclus şi volumul 'Cuibul bufniţei' al lui Tudor Runcanu.

Cunoscut creator în mai multe domenii, prozatorul e prezentat de Radu Vancu şi Nadine Vlădescu.

Radu Vancu: E o combinaţie foarte particulară romanului, e o naraţiune foarte colorată şi din pricina încărcăturii simbolice, ai impresia că citeşti un fel de basm transcris cumva aşa, într-o cheie realistă, foarte colorsar şi care îţi poveşteste de fapt ceva mai important decât întâmplările pe care le conţine şi pe care le redă.

Nadine Vlădescu: Un lucru care ar defini ceea ce înţeleg eu prin baroc la Tudor Runcanu stă în toate aceste maxime care sunt peste tot în carte şi pe care eu le-am subliniat pentru că mi se pare că ţes o structură care este ironică şi în acelaşi timp te duce şi la profunzimea acţiunii, cum spunea Radu, că există ceva întotdeauna din spatele a ceea ce vezi: "Apoi, maşinării de tot felul vor stăpâni pământul" - iată, le stăpânesc deja şi prin intermediul lor putem noi comunica astăzi.

Pe lângă aşteptatele prezentări pe Facebook şi pe site-ul gaudeamus.ro, continuă votul publicului pentru cea mai râvnită carte a târgului, pe care o vom afla tot astăzi.Autor:
Mihaela Helmis
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza