UE va colabora cu mai multe ţări musulmane pentru combaterea terorismului

Ţările Uniunii Europene au hotărât să coopereze pentru combaterea terorismului cu mai multe state majoritar musulmane precum Turcia, Egipt, Yemen, Algeria şi cele din zona Golfului.

Adăugat: 20 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:20 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Federica Mogherini, şefa diplomaţiei europene
trimite pe mail

O reuniune a miniştrilor europeni de externe a fost consacrată problemelor de securitate, după atacurile islamiste din Franţa.

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a spus după întâlnire că pentru dezvoltarea acestei cooperări, la misiunile diplomatice ale Uniunii vor fi trimişi ataşaţi de securitate.

Mogherini a mai anunţat că vrea o îmbunătăţire imediată a comunicării cu populaţiile vorbitoare de arabă, prin învăţarea limbii, astfel încât mesajele lor să poată fi înţelese.

Uniunea Europeană a decis o mai bună coordonare în materie de schimb de informaţii şi privind serviciile secrete, atât în interior cât şi în exteriorul Uniunii.

Bogdan Aurescu: Trebuie găsite soluţii la problemele de integrare ale musulmanilor

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, spune că trebuie combătute cauzele terorismului la nivel european prin soluţionarea problemelor de integrare ale comunităţii musulmane.

"Este necesar ca să fie gândite programe şi iniţiative alternative care să aibă în vedere tocmai aceste probleme, care ţin de integrarea economică, socială, culturală a comunităţilor care sunt vulnerabile pentru radicalizare şi respectiv recrutare în cadrul unor, să spunem, iniţiative teroriste", a afirmat Aurescu.

Miniştrii de externe au decis, în acelaşi timp, că nu există motive pentru a ridica sancţiunile economice împotriva Rusiei.

Poziţia României a fost aceea că este necesară menţinerea în continuare a regimului de sancţiuni.
Realizator: Miniştrii de externe au discutat ieri, la Bruxelles, înaintea summitului Uniunii Europene din 12 februarie.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza