UE îşi exprimă îngrijorarea cu privire la Ucraina

Uniunea Europeană face apel la încetarea violenţelor, a intimidărilor sau a acţiunilor provocatoare din estul Ucrainei.

Adăugat: 25 Aprilie 2014
Ultima actualizare:25 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Bruxelles, Uniunea Europeană îşi exprimă îngrijorarea cu privire la situaţia din estul Ucrainei şi face apel la încetarea violenţelor, a intimidărilor sau a acţiunilor provocatoare, conform Acordului de la Geneva, încheiat joia trecută între Ucraina, Rusia, Uniunea Europeană şi Statele Unite.

La rândul său, Washingtonul acuză Moscova că nu pune în practică această înţelegere, spre deosebire de Ucraina, care ar fi respectat acordul din prima zi. 

"Ucraina face paşi concreţi, tangibili, pentru a trece peste dezacordurile din ultimele luni. Timp de şapte zile, Rusia a refuzat să facă măcar un pas concret în direcţia corectă. Nicio oficialitate rusă, nici măcar una, nu a apărut public la televiziune, în Ucraina, să ceară separatiştilor să susţină acordul de la Geneva, să depună armele şi să se retragă din clădirile ucrainene", a subliniat secretarul de stat american, John Kerry.

Kerry a spus că timpul rămas pentru Moscova să detensioneze situaţia este tot mai scurt şi că Statele Unite sunt gata să impună noi sancţiuni la adresa Rusiei.Autor:
Sorin Croitorescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
25 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza