UE înţelege că România are un interes legitim ca Republica Moldova să rămână cu faţa către Europa

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, în care s-au abordat teme precum situaţia din Siria şi Republica Moldova.

Adăugat: 7 Octombrie 2016
Ultima actualizare:7 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Întâlnire Klaus Iohannis - Federica Mogherini, la Palatul Cotroceni
trimite pe mail

Uniunea Europeană înţelege că România are un interes special şi legitim ca Republica Moldova să rămână cu faţa către Europa, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, după discuţiile cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Federica Mogherini.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe discutat cu preşedintele Iohannis şi despre situaţia din Siria.

Şeful statului a precizat la finalul întâlnirii că cele mai importante teme abordate au fost cele legate de Siria şi Republica Moldova.

"Ne dorim o rezolvare a conflictului din Siria pe cale paşnică, diplomatică. Am fost amândoi de acord că opţiunea militară nu este o soluţie. În ce priveşte Moldova am convenit să avem o abordare comună şi am convenit că această abordare poate să meargă numai în direcţia de a sprijini Moldova să îşi consolideze instituţiile publice, să aibă o viaţă democratică solidă şi să îşi continue în acest fel un parcurs care, sperăm noi, va fi în continuare cu faţa îndreptată spre Europa", a spus  Klaus Iohannis.  

În privinţa alegerilor din Republica Moldova cei doi oficiali au căzut de acord că Uniunea Europeană şi România nu pot interveni în procesul electoral, însă vor privi cu atenţie evoluţiile din această ţară.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza