UE decide măsuri restrictive pentru descurajarea traficului de migranţi spre Italia

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană au decis să restricţioneze exporturile în Libia de bărci pneumatice şi de motoare ataşabile, pentru a descuraja traficul de migranţi spre Italia.

Adăugat: 18 Iulie 2017
Ultima actualizare:18 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Această măsură, împreună cu antrenarea pazei libiene de coastă, sunt un răspuns la cererea de ajutor a Italiei, în condiţiile în care aproape 90.000 de oameni au traversat Mediterana în acest an spre ţărmurile italiene.

Ministrul Teodor Meleşcanu a declarat pentru Radio România că autorităţile de la Roma cer insistent celorlalte ţări din Uniune să preia din refugiaţi.

"Italia a făcut un apel foarte direct la relocarea unui număr cât mai mare dintre refugiaţii stabilizaţi pentru moment în Italia de către celelalte ţări membre ale UE şi în cazul în care acest lucru nu este posibil, o contribuţie mai mare din partea acestor ţări, din punct de vedere financiar şi din punct de vedere al asigurării securităţii în zona specială a litoralului libian, pe unde este cea mai importantă rută de migrare spre Europa. Am subliniat că România este una dintre ţările care participă cu foarte multe forţe la asigurarea operaţiunilor din zona Mării Mediterane pentru prevenirea migraţiei ilegale", a explicat minstrul de externe.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
18 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza