Udrea, trimisă în judecată în dosarul "Gala Bute"

Dosarul "Gala Bute" a ajuns la instanţa supremă, care a stabilit termen astăzi pentru începerea procesului.

Adăugat: 22 Aprilie 2015
Ultima actualizare:22 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul ministru al dezvoltării Elena Udrea a fost trimisă în judecată în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită, abuz în serviciu şi folosirea de documente pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Dosarul a ajuns la instanţa supremă, care a stabilit termen astăzi pentru începerea procesului.

Alături de Elena Udrea, au mai fost deferiţi justiţiei şapte inculpaţi, dintre care amintesc pe fostul ministru al economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Oreja, dar şi funcţionari publici între 2010-2012.

DNA arată că fostul ministru al turismului a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate acestuia au primit sume mari de bani de la reprezentanţii unor firme pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de minister.

Banii ar fi ajuns fie la Elena Udrea în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii, fie în patrimoniul lui Rudel Obreja sau al Organizaţiei PDL Bucureşti.

Concret, procurorii spun că în 2011 aceasta a primit foloase materiale de 10% din plăţile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de Termogaz Co. şi Transeurocenter. 900.000 de euro ar fi ajuns la ministrul Elena Udrea.

Tot în 2011, Ion Ariton i-a determinat pe reprezentanţii a zece companii de stat din subordinea sa, precum Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transgaz, să sponsorizeze organizarea galei internaţionale de box profesionist.

Suma de 1,74 de milioane de lei care a făcut obiectul sponsorizării constituie prejudiciu pentru companiile menţionate. DNA a pus sechestru pe mai multe bunuri ale inculpaţilor.

Elena Udrea este vizată în trei dosare şi se află în arest preventiv.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza