Udrea: Marţi se lansează Partidul Mişcarea Populară

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat că marţi vor fi depuse actele pentru înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară. Ea a spus că preşedinte interimar va fi Eugen Tomac.

Adăugat: 22 Iulie 2013
Ultima actualizare:23 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Fundaţia Mişcarea Populară susţine o conferinţă de presă la ora 13.00, pentru a anunţa lansarea Partidului Mişcarea Populară.

Elena Udrea a anunţat în cadrul unui interviu acordat , că partidul Mişcarea Populară va fi lansat marţi şi-l va avea drept lider pe colegul ei Eugen Tomac, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu, care a demisionat vineri din PDL.

Întrebată, într-un interviu pentru Adevărul, de ce se întârzie înscrierea partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea a răspuns: "Mâine se duc, am înţeles, cu înscrierea".
    
Întrebată dacă ştie cine va fi preşedinte interimar, deputatul PDL a răspuns: "Nu, dar parcă am reţinut eu, cred că Eugen Tomac".
    
"Mi-e greu aici, chiar să nu fac o gafă, dar faptul că cel care a luat cel mai mare scor în alegeri pentru PDL, Eugen Tomac, un tânăr foarte iubit şi în Moldova, proiectul politic de suflet al preşedintelui, vine şi intră în conducerea partidului, poate chiar pe prima funcţie, este un semnal că Mişcarea Populară vrea să vină cu oameni noi, oameni tineri, care nu au fost târâţi prin mocirla bătăliilor politice", a spus Udrea, pentru Adevărul.
    
Democrat-liberalul a mai spus că nu vede proiectul Mişcării Populare separat de cel al unificării dreptei şi nici în opoziţie cu PDL.
    
Ea a mai susţinut că singurul care poate să aducă la aceeaşi masă toţi actorii politici de dreapta este Traian Băsescu.
    
"Eu cred că un proiect care să reprezinte unificarea dreptei este atât de important şi pentru preşedinte. Practic ar fi moştenirea politică pe care o lasă Traian Băsescu, astfel încât ar merita să încerce pentru acest proiect să treacă peste nemulţumirea pe care o are (faţă de PDL - n.r.)", a subliniat Udrea.
    
La scurt timp după apariţia interviului, Fundaţia Mişcarea Populară a anunţat, printr-un comunicat, că marţi organizează o conferinţă de presă referitoare la lansarea partidului cu acelaşi nume.

Preşedintele fundaţiei, Marian Preda, a precizat pentru Radio România Actualităţi că speră ca până la sfârşitul anului partidul să fie înscris.

"Am declanşat cu ceva timp în urmă strângerea de semnături pentru înfiinţarea unui partid nou, Partidul Mişcarea Populară. Aceste semnături sunt deja gata de două săptămâni. Sperăm să nu dureze foarte mult. Oricum, până la sfârşitul anului lucrurile vor fi în ordine. Mâine vom anunţa public conducerea interimară a partidului. Domnul Eugen Tomac va fi coordonatorul grupului de iniţiativă pentru înfiinţarea partidului", a spus Preda.

Interviul cu Marian Preda acordat Radio România Actualităţi îl puteţi asculta în prima pagină a site-ului, secţiunea AUDIO (DREAPTA SUS).

Eugen Tomac a demisionat din PDL pentru Mişcarea Populară

Deputatul Eugen Tomac a declarat, vineri, că a demisionat din PDL şi că se va alătura Mişcării Populare.
    
"Mi-am înaintat astăzi demisia din PDL. Mă alătur unui proiect politic nou, cu ale cărui obiective coincid în totalitate şi proiectele mele. Consider că România are acum nevoie acum de un suflu nou în politică şi de o altă opţiune pentru viitor", a declarat Tomac.
    
Întrebat care este acest "proiect politic nou", Tomac a răspuns că este vorba despre Mişcarea Populară.
    
Eugen Tomac este deputat pentru Diaspora, fiind unul dintre cei doi parlamentari PDL care şi-au câştigat colegiul la alegerile parlamentare din decembrie 2012.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
22 Iulie 2013
Ultima actualizare:
23 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza