Udrea în Parlament: Este evident că sunt o țintă

Elena Udrea a afirmat în plenul Camerei Deputaților că este o țintă și că este vânată sistematic.

Adăugat: 23 Februarie 2015
Ultima actualizare:23 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea. Sursa: captură TV
trimite pe mail

Prezentă în Parlament, pentru a se apăra în fața deputaților în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a afirmat că în urmă cu două săptămâni, deputații au votat șase cereri împotriva sa sub marota "noi nu ne opunem justiţiei".

"În urmă cu fix 2 săptămâni aţi votat 6 cereri împotriva mea. Le-aţi aprobat pe toate sub marota ”noi nu ne opunem justiţiei”. Am spus mereu că justiţia trebuie să funcţioneze în cazul tuturor. Era suficient să daţi aviz doar cererilor de urmărire penală", a spus Udrea.

Ea afirmat că este o țintă și că este vânată sistematic.

"N-a contat excepţionalul situaţiei în care m-am aflat: un deputat cu 3 cereri de arest preventiv în doar 2 ore. N-a contat că era evident că eram ţinta unei acţiuni precise în care secretele trebuiau păstrate prin folosirea cătuşelor împotriva mea.Este evident că sunt o ţintă. Sunt vânată sistematic. În ritmul acesta o să ne vedem din 2 în 2 săptămâni până în 2016", a spus Udrea.

DISCURSUL AUDIO AL ELENEI UDREA, ÎN PRIMA PAGINĂ A SITE-ului, PLYERUL AUDIO

Ea a precizat că acuzațiile care i se aduc sunt minciuni  și că dosarul ”Gala Bute” reprezintă dovada cea mai clară că separarea puterilor în stat nu mai funcţionează.

"Nu mă voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune rugăciuni. Am fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei, am fost percheziţionată, m-au dezbrăcat şi mi-au luat sutienul. Aş fi vrut să vin astăzi în cătuşe în fata dumneavoastră, să le puteţi vedea, să le atingeţi, să înţelegeţi mai bine", a afirmat Udrea.

Ea a precizat că cererea de arestare în dosarul "Gala Bute" se bazează pe denunţuri.

"Ca să înţelegeţi ce votaţi acum, aflaţi că inclusiv cererea de arestare de astăzi se bazează pe denunţuri, unul dintre ele chiar al prietenei mele, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, care acuzată fiind de luare de mită a decis că poate rămâne în libertate dacă toarnă împotriva mea şi a făcut-o, dar nu oricum, ci încercând să pună presiune pentru ca şi alţi oameni din dosar să facă acelaşi lucru, aşa cum a arătat presa că s-a întâmplat. Pe baza acestor dovezi, normal ar fi fost ca DNA să renunţe la noua cerere de arest preventiv în ceea ce mă priveşte, dar uitaţi că nu s-a întâmplat", a arătat Udrea.

Ea i-a îndemnat pe parlamentari să legifereze astfel încât să nu mai aibă loc abuzuri.

"Faceţi ce trebuie să facă Parlamentul: legiferaţi, oferiţi oamenilor legi corecte, pentru ca abuzuri care se întâmplă în cazul a zeci de mii de români să nu mai fie posibile", a susțintu Udrea în fața parlamentarilor.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
23 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza