Udrea ar vrea în Mişcarea Populară

Elena Udrea susţine că dacă Mişcarea Populară s-ar transforma în partid politic probabil că i s-ar alătura şi a ţinut să sublinieze că PDL ar trebui să îşi continue toate proiectele pe care le-a început pentru România împreună cu Traian Băsescu.

Adăugat: 16 Aprilie 2013
Ultima actualizare:16 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, marţi, că dacă Fundaţia Mişcarea Populară s-ar transforma în partid politic probabil că s-ar alătura acestuia şi a precizat că mai ştie mulţi colegi care ar face acest lucru.
    
"Am citit în presă (n.r.- că Vasile Blaga doreşte să-i excludă din PDL pe membrii care se vor alătura Mişcării Populare), dar mi-e greu să cred că e adevărat pentru că în PDL sunt colegi care sunt înscrişi în fundaţii cum ar fi în ISP sau în fundaţia domnului Baconschi şi nu a fost nicio problemă niciodată, nici nu este interzis de lege să fii membru al unei fundaţii, deci nu văd de ce nu am putea să fim şi membrii ai Mişcării Populare dacă Mişcarea Populară s-ar adresa la un moment dat şi politicienilor", a spus deputatul democrat-liberal.

De asemenea, ea a mai afirmat că PDL nu ar trebui să fie în competiţie cu Mişcarea Populară, ci, dimpotrivă, ar trebui să aibă un proiect comun.

"Deocamdată, Mişcarea Populară nu se adresează oamenilor politici, deci nu există contextul în care să se înscrie cineva din partid în Mişcarea Populară, însă nici nu cred că trebuie să fim în competiţie cu Mişcarea Populară, dimpotrivă, cred că la un moment dat ar trebui să ne regăsim într-un proiect comun - Mişcarea Populară - Partidul Democrat Liberal - celelalte formaţiuni de centru - dreapta - care văd din sondaje că încep să prindă la electorat", a precizat Udrea, la Palatul Parlamentului.
    
Deputatul a spus că PDL ar trebui să-şi continue toate proiectele pe care le-a început pentru România împreună cu Traian Băsescu.
    
"Dacă s-ar transforma în partid politic cred că m-aş alătura Mişcării Populare, dar nu ştim dacă se transformă şi nici ce viziune au cei de acolo despre intrarea oamenilor politici în fundaţie - de pe altă parte, eu rămân membru PDL deocamdată. Nu mă refer strict la mine, dar ştiu că sunt mulţi colegi din PDL care vor să se alăture Mişcării Populare mai ales în teritoriu, în condiţiile în care ar începe să facă politică această fundaţie", a adăugat aceasta.

Udrea: Oamenii politici ar trebui să se preocupe să aducă românii la vot
    
Elena Udrea a mai afirmat, la Palatul Parlamentului, că oamenii politici ar trebui să se preocupe să aducă românii la vot şi nu să scadă pragul de participare la referendum.
    
"Cred că democraţia se bazează pe majorităţi. Dacă nu eşti în stare să aduci electoratul la vot, soluţia nu este să scazi pragul de validarea unui referendum, soluţia ar fi să dai posibilitatea românilor din străinătate să voteze. (...) Din punctul meu de vedere, ar fi mai utilă aprobarea unei legi care să dea posibilitatea celor din străinătate să voteze, eventual votul prin corespondenţă, decât să reduci limita prezenţei la vot la referendum", a spus deputatul.
    
Ea a adăugat că, dacă o Constituţie este votată cu o prezenţă de 50% plus unu, nu este acceptat să vrei să o modifici cu o prezenţă de 30%.
    
"Cred că preocuparea oamenilor politici este cum să aducă oameni la vot, nu cum să ia act că românii vin din ce în ce mai puţini la vot, mulţi sunt plecaţi afară şi ca urmare conducem în democraţie cu 20% de acum încolo", a mai declarat Elena Udrea.
    
Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că Executivul ar urma să aibă un punct de vedere pozitiv pe marginea unui proiect de lege depus la Senat, care prevede ca un referendum să fie validat dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, faţă de 50% cât este acum prevăzut în actul normativ.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
16 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza