UDMR vrea să atace Iniţiativa Cetăţenească Europeană la Curtea de Justiţie

Kelemen Hunor susţine că respingerea Iniţiativei Cetăţeneşti privind minorităţile a fost o decizie politică a Comisiei Europene şi anunţă contestarea acesteia la Curtea Europeana de Justitie.

Adăugat: 26 Februarie 2015
Ultima actualizare:26 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, preşedintele UDMR
trimite pe mail

Comisia Europeană a respins în septembrie 2013 Iniţiativa Cetăţenească Europeană  pentru protecţia minorităţilor naţionale - Minority SafePack.

Uniunea Democrata Maghiară din Romania  acuză o decizie politică şi anunţă că ar putea propune contestarea acesteia la Curtea Europeană de Justiţie, se arata intr-un comunicat de presă al UDMR.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că reprezentanţii Comisiei Europene au luat o decizie politică atunci când au respins Iniţiativa Cetatenească Europeană  pentru protecţia minorităţilor naţionale - Minority SafePack, deşi aceasta a fost elaborata în mod corespunzător din punct de vedere juridic si profesional.

Kelemen Hunor a arătat că, indiferent de ceea ce a decis CE, propunerile formulate de mai multe formaţiuni politice ale minorităţilor din state ale UE rămân valabile şi vor fi susţinute şi de acum înainte.

Iniţiativa, semnată de reprezentanti a 96 de minoritati de pe continent, cerea aprobarea de catre Uniunea Europeana a unor reglementari mai clare în problema minoritatilor naţionale, acte normative care să devină obligatorii pentru toate statele membre. 

În 22 septembrie 2013, Uniunea Democrată Maghiară din România anunţa că intenţionează să demareze o campanie de strângere a unui milion de semnături ale cetăţenilor UE care să susţină iniţiativa cetăţenească europeană pentru protejarea minorităţilor naţionale, promovată de această formaţiune politică şi de partenerii săi.
 Autor:
Raul Matiş
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
26 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza