UDMR vrea o nouă constituție în 2016

Propunerea UDMR este elaborarea unei noi constituții, începând cu 2018.

Adăugat: 16 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, președintele UDMR
trimite pe mail

UDMR doreşte elaborarea unei noi constituţii în 2018, la aniversarea centenarului Marii Uniri.

Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a explicat de ce este necesară o nouă lege fundamentală.

"Se poate amenda actuala constituţie, dar am avut o experienţă destul de tristă şi concludentă în 2013-2014, când parlamentul a pregătit un set de amendamente la constituţia actuală şi Curtea Constituţională a spus ca tot pachetul de amedamente erau neconstituţionale. Mergând pe această logică, nici o amendare a constituţiei nu mai e constituţioală, findcă dacă schimbi o literă, un cuvânt, o virgulă este o nouă constituţie. Atunci considerăm că mai departe putem să mergem doar dacă facem o nouă constituţie - asta este propunerea noastră", a spus Hunor.

Kelemen Hunor candidează pentru un nou mandat de deputat în judeţul Harghita.

Tăriceanu nu vrea alianță cu PNL

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu exclude o alianţă cu PNL în vederea guvernării după alegeri. El a precizat că Alianţa îşi propune ca, după alegerile parlamentare, să confirme poziţia a treia pe scena politică.

"Părerea mea este că această campanie electorală şi alegerile care vor urma nu ar trebui să fie pentru cetăţeni nicidecum o alegere între stânga şi dreapta, o alegere între care din candidaţi este capabil să-l distrugă pe adversarul lui, ci mai degrabă trebuie să fie o alegere bazată pe programe politice susţinută de oameni care au capacitatea profesională", a susținut Tăriceanu.

Scăderea fiscalității, obiectivul PNL

Principalul obiectiv al PNL este scăderea fiscalităţii, a declarat astăzi la Timişoara preşedintele liberal Alina Gorghiu, candidat pe locul 1 la Senat în judeţul Timiş.

Ea a precizat că programul partidului vizează scăderea contribuţiilor sociale până la 16%, reducerea treptată a TVA de la 20 la 16% şi reducerea cu 50% a numărului de taxe şi impozite.

"Avem planificat să introducem un tratament fiscal egal pentru toate companiile prezente în România, ceea ce din păcate în acest moment nu se întâmplă. Profiturile generate în România vor fi toate impozitate în România, aşa cum prevede şi Directiva Uniunii Europene", a sustinut Alina Gorghiu.

PSD are ca prioritate Legea salarizării

Legea salarizării unitare pentru bugetari reprezintă o prioritate a social-democraţilor.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, promite ca actul normativ va fi pus în aplicare la mijlocul anului viitor dacă formaţiunea sa se va afla la guvernare.

"Vom stabili care este grila corectă de salarizare în România, dar suma care poate fi suportată de bugetul de stat după aplicarea tuturor măsurilor este de o creştere cu 56% şi vorbim de o creştere cu 20% în 2017 faţă de 2016, 20% 2018 faţă de 2017 şi 8% 2019 faţă de 2018", a spus Liviu Dragnea.

Nicușor Dan: Nu vrem un Parlament autist

Nu mai vrem să avem un parlament autist - a declarat la Timişoara preşedintele USR Nicuşor Dan.

El afirmă că trebuie realizată o reformă a administraţiei publice locale cu accent pe modul în care se cheltuie banul public. Nicuşor Dan a mai afirmat că România trebuie să pună accent pe dezvoltarea industriilor cu mare valoare adăugată, cum ar fi IT-ul, şi să încurajeze antreprenoriatul.

"Vrem ca banii de dezvoltare să nu mai stea, aşa cum au stat până acum în pixul Ministerului Dezvoltării, să avem mecanisme clare şi flexibile, transparente, cu priorităţi, cu evaluare pe priorităţi prin care oraşele şi comunele să acceseze banii pentru dezvoltare", a sustinut Nicuşor Dan.

Marian Munteanu sprijină candidatul cel mai bine plasat în Harghita

Preşedintele Partidului Alianţa Noastră România, Marian Munteanu, se află în fruntea listei candidaţilor pentru Senat în Bucureşti.

El a declarat că Partidul Alianţa Noastră România a decis ca în judeţul Harghita să nu propună nici un candidat, pentru a sprijini pe cel mai bine clasat dintre candidaţii de etnie română.

"Am decis să renunţăm la o candidatură în judeţul Harghita din dorinţa de a sprijini în acest fel un candidat român mai bine plasat şi electoratul nostru va primi din partea noastră rugămintea să-l susţină pe acela. Este posibil ca voturile să se fi împărţit şi atunci să nu mai iasă nimeni. Este prima noastră acţiune politică efectivă, gest de deschidere faţă de interesele comunităţii româneşti la apelul societăţii civile din judeţele Harghita şi Covasna", a sustinut Marian Munteanu.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza