UDMR vrea ca limba maghiară să fie declarată a doua limbă oficială în secuime

UDMR propune ca în secuime, limba maghiară să fie a doua limbă oficială, aşa cum se întâmplă în alte state, declară Kelemen Hunor.

Adăugat: 20 Octombrie 2016
Ultima actualizare:20 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, președintele UDMR
trimite pe mail

UDMR îşi doreşte ca limba maghiară să fie declarată a doua limbă oficială în secuime.

Este momentul ca promisiunile cuprinse în Rezoluţia Marii Adunări Naţionale de la 1 Decembrie 1918 să se materializeze - a subliniat astăzi liderul UDMR, Kelemen Hunor:

"Ar fi timpul, după 100 de ani, să facem acest pas, ca un semnal de respect faţă de toate comunităţile etnice, nu numai faţă de maghiari. Noi propunem ceea ce am spus de foarte multe ori şi nu putem decât să repetăm: că în secuime, acolo unde trăim într-o proporţie mai mare, acolo limba maghiară să fie a doua limbă oficială, aşa cum se întâmplă în foarte multe alte state - de exemplu, în Tirolul de Sud -, şi eu cred că, iarăşi, este în spiritul promisiunilor şi rezoluţiei de acum 100 de ani", a spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor, a prezentat astăzi, la Cluj-Napoca, manifestul electoral al Uniunii, principalele obiective fiind: viitorul maghiarilor în Transilvania, siguranţa comunităţii şi înnoirea reprezentării politice a maghiarilor ardeleni.

El a subliniat că, după scrutinul din 11 decembrie, mai mult de jumătate dintre parlamentarii UDMR vor fi figuri noi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza