UDMR vrea alegeri anticipate

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a reiterat ideea alegerilor parlamentare anticipate, despre care a apreciat că ar fi bine să fie organizate cât mai curând.

Adăugat: 30 Aprilie 2012
Ultima actualizare:30 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Klemen Hunor a precizat duminică la Deva că UDMR susţine ideea alegerilor anticipate, în cazul în care ar exista consultări pe această  temă şi a adăugat că pentru acest lucru este nevoie de consens politic.

"Constituţia nu ne permite să dizolvăm parlamentul foarte, foarte uşor, dar eu nu vreau să exclud nici posibilitatea de a ajunge la un consens în clasa politică în aşa fel încât, în limite constituţionale, să se găsească o formulă de a organiza alegeri parlamentare cât mai repede. Sigur, UDMR, cu 7%, nu are cum să declanşeze alegeri anticipate", a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai spus că este nevoie de găsirea unor soluţii pentru stoparea migraţiei politice de la un partid la altul, fenomen apreciat de acesta ca fiind ''maladia cea mai gravă a sistemului politic''.

"Migraţia, maladia cea mai gravă a sistemului politic"

În opinia liderului UDMR, fără găsirea unei modalităţi de restricţionare a migraţiei politice, credibilitatea politicienilor în faţa cetăţenilor va scădea, în condiţiile în care oamenii nu-şi pot regăsi votul politic dat unui parlamentar, pentru întreaga perioadă a mandatului de patru ani.

''Fiecare om a simţit şi simte cum se schimbă raportul de forţe politice în România din cauza migraţiei politice, a mutării dintr-un partid în altul. Cred că fiecare doreşte ca acest fenomen să fie stopat. Din punctul meu de vedere, politic vorbind, este maladia cea mai gravă a sistemului politic'', a spus preşedintele UDMR.Autor:
Adrian Cristea
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
30 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza