UDMR: Votul prin corespondenţă nu asigură secretul votului

UDMR consideră că Legea votului prin corespondenţă nu asigură secretul votului.

Adăugat: 20 Octombrie 2015
Ultima actualizare:20 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, preşedintele UDMR
trimite pe mail

Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor a afirmat, azi, într-o conferinţă de presă, că nu susţine această propunere legislativă, votată ieri in Senat.

Kelemen Hunor,  a adăugat că formaţiunea să ia în calcul atacarea legii la Curtea Constituţională, dacă va avea numarul necesar de semnături pentru acest demers.

"Nu vom renunţa să aducem argumente şi în Parlament şi în spaţiul public şi vom încerca să atacăm la CCR dacă vom considera că forma finală a proiectului are prevederi neconstituţionale, dar pentru acest lucru avem nevoie de 50 de semnături la Camera Deputaţilor sau 25 de semnături la Senat. UDMR singur nu are semnăturile necesare", a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă va discuta cu copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, care afirma că sunt motive de contestare a proiectului la CCR, el a precizat că se va discuta cu toţi colegii care consideră că această modalitate de a vota anul viitor nu este una corectă, inclusiv cu preşedintele Senatului.

Liderul UDMR a mai spus că actuala lege electorală  asigură dreptul de vot pentru alegerile parlamentare, dar despre alegerile prezidenţiale acest lucru se poate realiza cu o altă variantă, corectă.

De altfel, UDMR va depune şi la Camera Deputaţilor amendamente la votul prin corespondenţă, a mai precizat Kelemen Hunor.

Legea votului părin corespondenţă urmează să fie dezbătută şi votată de Camera Deputaţilor, care este for decizional.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza