UDMR "va intra în Parlament"

Fostul preşedinte al UDMR, Markó Béla, susţine că electoratul maghiar apreciază activitatea Uniunii şi va trimite UDMR în Parlament.

Adăugat: 11 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:11 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Markó Béla, candidatul UDMR pentru un nou mandat de senator în colegiul 2 din judeţul Mureş, este convins că Uniunea va intra în parlament.

El susţine că electoratul maghiar va aprecia în continuare activitatea politică a acestei formaţiuni.

"Acest electorat a apreciat poziţia UDMR, inclusiv şi în ceea ce priveşte perioada de restrângeri, când noi, totuşi, am fost pentru o anumită protecţie socială, cel puţin pentru partea societăţii cea mai săracă şi sondajele de opinie publică demonstrează că, într-adevăr, am fost apreciaţi", a spus Marko Bela.

Diferența fundamentală dintre UDMR și partidele politice maghiare este că în ultimii ani, la fel ca și în prezent, UDMR a ales direcția corectă: obținerea rezultatelor prin politică parlamentară, dialogul cu partidele politice românești, influență cât mai mare la București și Bruxelles, reprezentare puternică în administrațiile publice locale, a punctat  Marko Bela.

În opinia fostului președinte al UDMR, cei care se află în afara UDMR, nu au de fapt nici un fel de soluție sau strategie, singurul lor deziderat fiind ca UDMR să nu atingă pragul electoral.

Maghiarii "trebuie să aibă o repezentare proporţională în Parlament"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, candidat pentru un nou mandat de deputat, consideră că maghiarii trebuie să aibă în Parlament o reprezentare proporţională cu numărul lor în România.

Într-o conferinţă de pesă susţinută la Timişoara, Kelemen Hunor a susţinut că trebuie modificată Consituţia României.

"La începutul anului viitor, trebuie să începem amendarea Constituţiei sau chiar putem să ne gândim la o nouă Constituţie, fiindcă am observat, din 2003 până acum, care sunt problemele din Constituţia actuală: conflictele între instituţiile fundamentale, între parlament şi guvern, între guvern şi preşedinţie, între preşedinţie şi parlament; trebuie să luăm o decizie dacă vrem o republică parlamentară, o republică prezidenţială sau o republică semiprezidenţială. Noi suntem convinşi că varianta cea mai bună ar fi pentru România o republică parlamentară", a spus Hunor.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, candidat pentru al patrulea mandat de deputat, a participat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, la evenimentul de lansare a candidaţilor Uniunii.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Raul Matiş
Adăugat:
11 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza