UDMR va avea candidaţi la parlamentare în toate colegiile

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, la Miercurea Ciuc, că Uniunea va avea candidaţi la alegerile parlamentare în toate colegiile din ţară şi din străinătate.

Adăugat: 10 Septembrie 2012
Ultima actualizare:10 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, împreună cu mai mulţi parlmentari din Harghita şi Covasna şi-au depus, luni, candidatura pentru alegerile interne care urmează să decidă în luna octombrie persoanele care vor reprezenta Uniunea la alegerile parlamentare.

Hunor a explicat, într-o conferinţă de presă, că sistemul este proporţional şi la repartizarea mandatelor se pot obţine locuri şi în colegii din afara arcului Carpatic.          

"În fiecare zonă, în fiecare judeţ, inclusiv în Constanţa trăiesc comunităţi maghiare, familii maghiare, oameni care ne votează şi cum sistemul este proporţional pentru noi este foarte important să adunăm toate voturile pentru că la repartizarea naţională, la echilibrarea mandatelor, putem obţine mandate inclusiv dincolo de Transilvania, de arcul Carpatic", a susţinut liderul Uniunii.

Hunor: Este vitală prezenţa noastră în Parlament în 2012-2016

Kelemen Hunor a precizat că formaţiunea pe care o conduce trebuie să se mobilizeze exemplar pentru a depăşi pargul de 5%, în condiţiile în care preconizează o prezenţă masivă la vot în favoarea partidelor româneşti.

"Din cauza competiţiei foarte intense între partidele româneşti şi prezenţa la vot va fi una ridicată şi de aceea nu numai cifrele absolute contează, contează şi procentul. De aceea, în această perioadă vom încerca o mobilizare puternică în toate comunităţile maghiare, inclusiv în Secuime, ca să avem posibilitatea de a da în coşul naţional voturi în plus, ca să depăşim pragul de 5%, a spus el.

Liderul Uniunii a subliniat ca este vital ca UDMR să continue să fie partid parlamentar deoarece, în urmatoarea legislatură vor fi dezbateri deosebit de importante care privesc comunitatea maghiară din România referitoare la amendarea Constituţiei, reorganizarea  administrativ-teritorială şi accesarea fondurilor europene.

"Începând din 2013, în România, cel puţin în ceea ce priveşte amendarea Constituţiei şi reorganizarea administrativă, va da două răspunsuri importante. Şi ca să fim prezenţi când se dă răspunsul la amendarea Constituţiei şi când se decide reorganizarea administrativă sau reforma administrativă trebuie să fim prezenţi în Parlament. De aceea, spun că din acest punct de vedere este vitală prezenţa noastră în Parlament în 2012-2016. Dacă vorbim de fondurile europene, de surse financiare importante pentru comunităţile locale, iarăşi prezenţa noastră în Parlament, în Bucureşti, va fi foarte importantă", a adăugat Hunor.
    
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, deputatul Korodi Attila şi fostul secretar de stat Tanczos Barna şi-au depus dosarele, luni, la Organizaţia Teritorială UDMR Ciuc, pentru competiţia internă din cadrul Uniunii, urmând ca în data de 4 octombrie, într-o adunare cu electori, să fie decise numele persoanelor care vor candida la alegerile parlamentare din decembrie.
 Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
10 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza